Honden

De omheinde tuin van Mezeyhome is geweldig voor honden om lekker los te lopen. Natuurlijk verwachten we wel dat de uitwerpselen net zoals thuis opgeruimd worden.
Er is ook een afsluitbare kennel in de tuin. Deze is ongeveer 2 meter hoog, 2 meter diep en 5 meter breed. Twee straten achter MezeyHome, op 5 minuten lopen, is er een uitgestrekt gebied waar de hondjes lekker los rond kunnen rennen. 
Helaas mogen er in de zomer geen honden op de vrije stranden bij het Balatonmeer. Er zijn wel hondenstranden bij ons in de buurt op een rijafstand van 15-20 minuten.
Onze voorkeur gaat uit naar het Fonyódi kutyastrand. Het grote grasveld wordt schoongehouden, honden kunnen via het zandstrandje of een trapje het water in, er is gelegenheid tot het kopen van hapjes en drankjes en je kunt er diverse artikelen huren waaronder ligstoelen, sups en andere waterspeeltjes.
De andere kant op richting Balatonszárszo ligt ook een strandje waar honden welkom zijn. Dit is een openbaar strand, zonder entreegeld, maar wordt dus niet georganiseerd onderhouden. Er zijn hier verder ook geen faciliteiten.
Ook in Keszthély en Balatonföldvár zijn strandjes waar honden welkom zijn. Met deze stranden hebben wij nog geen ervaring.

Fonyódi kutyastrand
Fonyód, Vitorlás utca 17
Entree: 500 forint p.p. en 500 forint p.h.
13 km, 16 minuten met de auto

Vrije hondenstrand Balatonszárszo
Balatonszárszó, Vízpart u. 1, 8624 Hongarije
12 km, 14 minuten met de auto

Balatonföldvár Kutya Fürdőhely
Balatonföldvár, Rákóczi Ferenc utca 69
17 km, 22 minuten met de auto

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert
Dog Beach Keszthely, Keszthely, 8360 Hongarije
Entree: 300 forint p.p. en 200 forint p.h.
53 km, 35 minuten met de auto